midget26midget26midget26

 

midget_achternl | deu | eng

Midget 26

Oorsprong

De vorm van de Midget 26’ is terug te voeren tot de klassieke vorm van de vissersjollen uit Lynaes, gelegen aan de noordkust van het Deense eiland Seeland. Deze rompvorm werd in de Scandinavische landen eeuwenlang beschouwd als ideaal voor vissersschepen en goed bestand tegen het dikwijls ruwe water van het Kattegat.

Concept

De Midget 26’ is ontstaan uit een initiatief van de Midget club, die een grotere uitvoering van de bestaande Midget 20’ op het water wilde brengen. Gestreefd is naar een tijdloos, robuust en stabiel schip dat bij een lengte van 8 meter een ongekende ruimte biedt en waarop men met meerdere personen geriefelijk kan verblijven. Het schip is volgens Europese richtlijnen goedgekeurd voor categorie “B”. Dit betekent; ontworpen voor zeereizen, waarbij een windkracht tot en met 8 Bf en een mogelijke karakteristieke golfhoogte tot en met 4 meter kunnen optreden.

Standaarduitvoering

In de standaarduitvoering is de Midget 26’ een compleet zeiljacht met 6 slaapplaatsen. De inrichting omvat een ruime kajuit met een U-vormige bank, twee tweepersoons kooien in gescheiden achterkajuiten, ruime kombuis en een toiletruimte. Tot de standaard uitrusting behoren, ankerlier, drinkwatervoorziening met druksysteem, oven, massief teak kuipbanken en kuiprooster. De volledige uitvoering is in de brochure beschreven.

   
Lengte over alles
8,35 m
Lengte over stevens
7,85 m
Lengte waterlijn
6,95 m
Breedte
2,95 m
Diepgang
1,25 m
Stahoogte kajuit
1,88 m
Doorvaarhoogte
11,00 m
Gewicht
3.400 kg
Ballast
1.400 kg
Grootzeil
11,80 m²
Fok
11,50 m²
Genua 1
17,00 m²

 

Optie 1

Optie 2


^ top

< producten overzicht

©2006 Gebr. de Kloet BV
webdesign: insandouts