image1
image2image

nji logo   ecb logo

image3

nl | deu | eng

Jachtbouw

Jachtwerf Gebr. de Kloet BV in Kortenhoef, bij Hilversum, is een gevestigde naam in de Nederlandse jachtbouwbranche. Vanaf 1959 worden polyester zeiljachten gebouwd, zoals de bekende Fellowships, Midgets en Sailhorses. Inmiddels is met de productie van de Fellowship en de Sailhorse gestopt. Nieuw is de Wijdemeren sloep, die zowel in hout als in polyester leverbaar is. En sinds 2010 bouwen wij ook de Efsix.

De jachtwerf is een klein, maar veelzijdig familiebedrijf dat zowel actief is in nieuwbouw, reparatie en onderhoud van jachten, alsook in de verwerking van roestvaststaal. Bovendien biedt de werf winterberging en verzorgt zelf de jachttransporten.

De werf bouwt volgens CE voorschriften en heeft kwaliteit, flexibiliteit, klant-tevredenheid en nazorg hoog in het vaandel staan. De bouwwijze van de schepen is “semi custom-built”. Dit betekent, dat aan nagenoeg alle klanten-wensen tegemoet kan worden gekomen. Bij de afbouw worden hoogwaardige materialen gebruikt. R.v.s. onderdelen en beslag worden grotendeels in eigen beheer vervaardigd, hetgeen bijdraagt aan de kwaliteit en exclusiviteit van de geleverde produkten.

Door de jaren heen is gebleken dat een Midget zeiljacht een waardevaste investering is. Maar het zijn toch bovenal de uitmuntende vaareigenschappen die dit type zeiljacht tot een begerenswaardig bezit maken.

Enkele in het oog springende eigenschappen:

* Veilig en rustig vaargedrag.

Mede door het ballastaandeel van 44 % ligt een Midget stabiel in het water en gedraagt zich zelfs op ruw water niet nerveus. Dit zeer grote ballastaandeel draagt ook bij aan de hoge veiligheid. De noodzaak tot reven op dit type koersvaste jachten treedt dan ook niet snel op.

* Groot vaargebied.

Met de standaard masthoogte kan zelfs de Midget 31’nog onder de Zeelandbrug zowel als de Hollandse Brug door varen, zodat naast de Zeeuwse wateren en het IJsselmeer ook tochten op de Randmeren kunnen worden ondernomen. Door de geringe diepgang (Midget 26’: 1,25 m ,Midget 31’: 1,35 m) behoort ook een groot deel van Friesland tot het vaargebied. Wordt gekozen voor de optie van een strijkbare mast, dan kan zelfs op de motor over de Franse kanalen richting Middellandse Zee gevaren worden. Maar het grootste vaargebied blijft toch wel het ruime zeewater waar deze langkielers zich helemaal thuis voelen voor het maken van grote tochten, iets wat veel Midget-eigenaren die u zijn voorgegaan, ook bij zwaar weer hebben ondernomen.

* Andere voordelen.

Zeer veel ruimte/bewegingsvrijheid op een schip van deze lengte. Waardevast. Gezellig interieur met een hoog niveau van afwerking. Door de grote ramen van veiligheidsglas dat, in tegenstelling tot kunststof ramen, door de jaren heen goed zicht houdt, een licht interieur, waardoor men benedendeks geen opgesloten gevoel krijgt. Veel persoonlijke wensen kunnen worden uitgevoerd (inrichting interieur, motorisering, kleurstellingen, tuigage etc.). Kortom: bij ons laat u uw schip bouwen naar uw eigen specifieke wensen.

©2006 Gebr. de Kloet BV
webdesign: insandouts